Et TV uden en fjernbetjening er ikke rigtigt noget værd. For det er ikke specielt nemt at skifte kanal, eller at skrue op og ned for lydstyrken ved at trykke på siden af tv’et hver gang. Hvis din fjernbetjening er i udu, og du ikke ved, hvad du skal gøre, så læs med her.

Udskift med ny LG fjernbetjening

Måske er din fjernbetjening ikke i stykker. Men du har lyst til at udskifte den alligevel. For i dag kan fjernbetjeningerne skræddersys, så de passer bedre til ens behov. Hvis du har et LG TV, kan det være en mulighed at udskifte den gamle med en ny LG fjernbetjening.

Hos Av-Cables.dk finder du LG fjernbetjeninger, som har funktioner, der kun fungerer til LG. Nogle LG fjernbetjeninger medfølger dog også læreknapper, så du kan kopiere funktioner fra andre fjernbetjeninger. Udvalget af LG fjernbetjeninger er derfor bredt, eftersom der er de mest moderne fjernbetjeninger. Her kan du også finde andre mærker såsom Sony fjernbetjeninger.

Hvis fjernbetjeningen reagerer langsomt

Uanset om man har en LG fjernbetjening eller Sony fjernbetjening, så er det en mulighed at købe en ny fjernbetjening. Inden man skifter til en ny, kan man dog vælge at gennemgå forskellige trin, så man muligvis kan fikse fjernbetjeningen.

Hvis man har en LG fjernbetjening eller Sony fjernbetjening, der reagerer langsomt, kan man først og fremmest vælge at fjerne ting, der måtte stå i vejen for tv’ets receiver. Hvis det ikke virker, kan man prøve at gøre afstanden mellem tv og fjernbetjeningen kortere. Hvis det heller ikke virker, kan man enten udskifte batterierne eller tv’et. Fungerer det heller ikke, kan man overveje at anskaffe sig en ny fjernbetjening.

Hvis knapperne ikke virker  

Vil tv’et ikke skifte kanal, når du trykker på fjernbetjeningen? Så er fremgangsmåden meget lig, det man skal gøre, hvis fjernbetjeningen reagerer langsomt. Her kan man også overveje at lave et såkaldt power reset. Det betyder, at man trækker strømstikket fra tv’et ud i et minut for så at tilslutte det igen.

Sådan renser du fjernbetjeningen 

Nogle gange kan en fjernbetjening i udu skyldes skidt og snavs, der har samlet sig. For uanset hvor godt man passer på den, er det uundgåeligt, at fjernbetjeningen bliver slidt op. Det betyder derfor, at knapperne kan komme til ikke at virke, selv når du har skiftet batterier. Hvis knapperne ikke virker, så kan du vælge at rengøre fjernbetjeningen ved at købe et rengøringssæt, der er specifikt egnet til at rense tastaturet. Først skal man rense fjernbetjeningen med lunkent vand og sæbe, og så kan du begynde at rengøre tastaturet med rengøringskittet.

Læs videre